Landelijk Congres der Bestuurskunde 2021

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educational
Organisator
47th Board | 2020-2021
Datum
10 - 11 mei 2021
Locatie
Online

Als elke seconde telt...

Besturen in een tijd waarin zelfs de klok onze veiligheid bedreigt. 

Nog maar kort geleden hebben we allemaal de impact kunnen ervaren van een bedreiging van de nationale veiligheid. Een dergelijke dreiging kan komen in vele gedaantes; in de vorm van een virus, maar ook klimaatverandering, technologische ontwikkelingen of radicale groeperingen kunnen in potentie een bedreiging vormen voor onze veiligheid. Hoewel een dreiging of veiligheidscrisis het normale leven enorm kan beïnvloeden en beperken, is het bestuurlijk gezien enorm interessant. Wat voor protocollen liggen er op de plank en wie heeft welke taak wanneer de dreiging werkelijkheid wordt? Wanneer overstijgt veiligheid andere waarden als vrijheid en privacy? Wat voor invloed heeft de publieke opinie, de media en de enorme tijdsdruk op de besluitvorming? Wat zijn de uitdagingen die ons in de toekomst te wachten staan op het gebied van digitale veiligheid? Stuk voor stuk vragen die voor een bestuurskundige interessant zijn om te stellen in een dergelijke situatie. 

Tijdens het LCB 2021 zullen deze aspecten van een veiligheidscrisis aan bod komen. Het managen van een dergelijke crisis roept een hoop vragen op. Praktische vragen, maar ook ethische en ideologische vragen. Het LCB 2021 zal plek bieden om kennis uit het veld met elkaar te delen, maar ook om kritisch naar de hedendaagse praktijk te kijken. Zo hopen we inzichten te verenigen en voorbereid te zijn op toekomstige uitdagingen.

KAARTVERKOOP LCB 2021 IS NU GEOPEND! Tijdens het online LCB op maandag 10 mei en dinsdag 11 mei 2021 vanuit Nijmegen zullen er interessante lezingen en workshops gegeven worden over de verschillende aspecten van het managen van een veiligheidscrisis. Toonaangevende sprekers als Hubert Bruls, Jan Terlouw en Sanneke Kuipers zullen tijdens dit congres een lezing geven. Ook kun je in contact komen met organisaties als het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Instituut Fysieke Veiligheid en Defensity College tijdens de workshops, netwerkmarkt en netwerkcarrousel. Meld je snel aan via www.lcb.nl/tickets om verzekerd te zijn van een plek bij je favoriete lezingen en workshops!

Kijk voor meer informatie en de sprekers op https://lcb.nl/

 

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Onze sponsoren