Nieuws

Overstappen.nl

Ook studenten kunnen besparen op energie

Of je nou op jezelf woont, in een studentenhuis of samen met je beste maat. Of je nou een huurprijs betaalt in- of exclusief gas/water/licht. Het is altijd mogelijk om te besparen op je energiekosten, het maakt niet uit in welke situatie jij je bevindt. Zeker voor studenten is dit een erg fijne bijkomstigheid, want geld besparen betekent dat er meer geld over is om leuke dingen te doen!

In of exclusief gas/water/licht

Het verschil tussen in- en exclusief bij de huurprijs is het verschil of de prijs van het gebruik van gas, water en licht al bij de huurprijs inbegrepen zit. Als de huurprijs exclusief deze kosten is moet je namelijk zelf achter het goedkoopste energiecontract aan. Mocht de huisbaas dit allemaal regelen voor jullie is het wel een idee om hem te vragen bij welke energieleverancier jij zit. Een overstap naar een goedkopere energieleverancier kan namelijk betekenen dat de huisbaas, en daarmee ook jij een stuk minder hoeft te betalen. Dit gaat online erg makkelijk met een energie vergelijkingswebsite als www.EasySwitch.nl. De kans is heel groot dat hij meerdere huizen verhuurt en ook al jaren bij dezelfde leverancier zit. Dan kan dit advies er dus voor zorgen dat de huisbaas erg blij van je wordt.

Verschillende tarieven en contractduur

Energiecontracten komen in variabele en vaste tarieven. Het is per persoon verschillend wat het beste aansluit bij hun behoeften. Het kan ook verstandig zijn om een contract af te sluiten voor onbepaalde tijd, dan heb je meer flexibiliteit als je bijvoorbeeld snel weer verhuist of als je bijvoorbeeld anti-kraak woont.

Als je wat meer zekerheid hebt kun je het best een energiecontract voor één jaar afsluiten. Hiermee heb je een vast tarief en kun je toch door elk jaar over te stappen profiteren van de welkomstkortingen die de verschillende leveranciers aanbieden.

Liever geld terug dan extra betalen

Het maandelijkse bedrag wat je betaalt voor je energie is een voorschot. Afhankelijk van het uiteindelijke gebruik kun je geld terugkrijgen of is het mogelijk dat je meer geld moet betalen. Om niet voor een negatieve verrassing te komen staan is het handig je verbruik iets hoger in te schatten. Op deze manier betaal je maandelijks iets meer aan je energierekening maar krijg je waarschijnlijk aan het eind van het jaar een flink bedrag terug. Dit is altijd een stuk beter dan opeens nog extra geld te moeten betalen.

Het vergelijken en overstappen van energiecontracten kan gemakkelijk via internet en kost je erg weinig tijd. Binnen 15 minuten heb je een nieuw contract waarmee je honderden euro’s per jaar kunt besparen. Hiervoor heb je vergelijkingswebsites voor energie zoals Overstappen.nl. Laat die extra avondjes gezelligheid maar komen!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren