Gezondheidswetenschappen

Verbeter de gezondheidszorg met een innovatieve blik en kennis van technologie.

De gezondheidswetenschapper is expert in het verbeteren van kwaliteit, doelmatigheid en veiligheid in de gezondheidszorg. Met behulp van nieuwe technologie optimaliseer je de zorg voor de patiënt.

De opleiding Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Twente richt zich specifiek op het onderzoeken van de effecten van technologie op de zorg en het optimaliseren van de resultaten. Je wordt géén arts, geen behandelaar, maar je probeert de zorg voor de patiënt zo efficiënt mogelijk in te richten. Hiervoor bekijk je het hele zorgproces, van diagnose, behandeling tot ontslag uit de zorginstelling. Je probeert daarbij telkens het gehele proces te verbeteren, soms door inzet van nieuwe technologie en soms door het kiezen van een andere organisatievorm.

De studie Gezondheidswetenschappen

Welke gevolgen heeft de inzet van een zorgrobot voor de arts, de patiënt en het zorgproces? Hoe weten we of een hypermoderne behandeling beter is dan de oude? De gezondheidszorg in Nederland staat voor ingrijpende veranderingen. Zie jij jezelf in deze veranderende sector zorginnovaties managen of testen, zorgprocessen voor patiënten en zorgverleners versoepelen, of vernieuwend beleid bedenken voor de volksgezondheid? Zoek je daarvoor een academische opleiding met een praktijkgerichte aanpak? Dan is de driejarige Nederlandstalige bachelor Gezondheidswetenschappen een goede keus voor jou.

Kijk voor meer informatie op de volgende webpagina.

Onze sponsoren