Veelgestelde vragen

Heb je een klacht over een vak, een docent of een tentamen? Sirius kan je helpen! Samen met het opleidingsmanagement bewaakt Sirius mede de kwaliteit van de opleidingen Public Administration, Gezondheidswetenschappen, Health Sciences, Management, Society & Technology en European Studies aan de UT. Sirius heeft frequent contact met docenten en het opleidingsmanagement, waardoor klachten of andere vragen en onduidelijkheden snel onder de aandacht kunnen worden gebracht. Mocht je dus een klacht hebben of er zijn andere onderwijsgerelateerde problemen, stuur dan een mailtje naar onderwijs@siriusenschede.nl of kom langs in de Siriuskamer.

Alle klachten worden vertrouwelijk behandeld en komen op geen enkele manier bij een docent of medewerker zonder jouw toestemming.

Procedure klachtafhandeling

  1. Maak eerst altijd zelf een afspraak met de docent als je zelf een klacht hebt. Vaak zijn docenten bereid erover te praten en tot een oplossing te komen.
  2. Schakel Sirius of de opleidingscoördinator in. Wij en het opleidingsmanagement kunnen je verder helpen met je klacht.
  3. Als laatste uitweg kun je een officiële klacht indienen bij de Examencommissie. Kijk hier voor de procedures en de contactgegevens.

Om je alvast te helpen hebben wij een lijstje met veelgestelde vragen opgesteld: 

●     Wanneer is het rooster beschikbaar?

Voor collegejaar 2019-2020 worden hiervoor de volgende richtlijnen gehanteerd:

28 juni 2019: publiceren van definitieve roosters 1e kwartiel 2019-2020 My Timetabel.

oktober 2019: publiceren van definitieve roosters 2e kwartiel 2019-2020 My Timetabel.

20 december 2019: publiceren van definitieve roosters 3e kwartiel 2019-2020 My Timetabel.

27 maart 2020: publiceren van definitieve roosters 4e kwartiel 2019-2020 My Timetabel.


●     Wat moet ik doen als ik een vraag heb over mijn boeken (bestelling) of levertijd?

Bij vragen over boeken, jouw bestelling of andere boek gerelateerde vragen kun je contact opnemen met de klantenservice van Studystore: https://www.studystore.nl/c/contact-en-service


●     Hoe snel moet een tentamen of opdracht nagekeken zijn?

Dit is te vinden in het algemene deel van de Onderwijs en Examen Regeling (OER). Deze is in zijn geheel te vinden op de volgende websites:


B-GZW en M-Health Science

https://www.utwente.nl/nl/gzw/organisatie/examencommissie/Onderwijs-%20en%20Examenregeling%20(OER)/

B-MS&T

https://www.utwente.nl/nl/bms/onderwijs/onderwijs-en-examenreglementen/2018-2019/OER%20Bachelor%202018-2019/

Masters PA en ES

https://www.utwente.nl/en/bms/education/regulations/2018-2019-eng/EER%20Master%202018-2019/


In onderstaande citaat kan gelezen worden wat het termijn is waarin een tentamen of opdracht nagekeken moet zijn voor de bachelor studies GZW en MS&T:

Geciteerd vanuit de OER (opleiding B-GZW en B-MS&T): Artikel 4.6.4 “Het tentamenresultaat van een onderwijseenheid, vastgesteld conform artikel 4.1 lid 7, wordt binnen 10 werkdagen na het einde van de onderwijsperiode waarin de onderwijseenheid wordt aangeboden aan de student bekendgemaakt. Als het tentamenresultaat onvoldoende is, en er een reparatie is buiten de onderwijsperiode waarin de onderwijseenheid wordt aangeboden, en de module-examinator heeft vastgesteld dat de student voldoet aan de voorwaarden om daaraan te mogen deelnemen (conform artikel 4.4.4 lid e) wordt deze beslissing ook binnen 10 werkdagen na het einde van de onderwijsperiode waarin de onderwijseenheid wordt aangeboden aan de student bekendgemaakt.”


●     Hoe kan ik een projectruimte boeken?

Dit kan je doen via: rb.utwente.nl Een uitgebreide uitleg over deze website kan je vinden op: https://www.utwente.nl/nl/onderwijssystemen/onderwijssystemen/roostersystemen/wrb/#hoe-reserveer-ik-een-ruimte.


●     Hoe kan ik boeken bestellen?

1.       Ga naar https://sirius.itdeparment.nl/

2.       Selecteer ‘first-year student’

3.       Klik op ‘go to booklist’

4.       Selecteer de boeken die je wil bestellen (de verplichte boeken staan aangegeven)

5.       Ga naar ‘check out’

6.       Als je een Sirius lid wordt of bent, krijg je korting op je boeken

7.       Vul alle informatie in, inclusief waar jij je boeken bezorgd wil hebben.

8.       Rond de betaling af

Onze sponsoren