Vereniging

Sirius is een studievereniging voor de studies Public Administration, Gezondheidswetenschappen, Management, Society & Technology, European Studies en European Public Administration. Sirius is opgebouwd uit drie pijlers, dit zijn Onderwijs, Verdieping en Gezelligheid.

Onderwijs betekent dat Sirius boekenverkopen houdt voor haar leden. Leden hebben de mogelijkheid om studieboeken met korting aan te schaffen via Sirius. Sirius is ook de plek waar je terecht kunt wanneer je klachten of vragen hebt met betrekking tot het onderwijs. Wij zullen proberen je vragen zo adequaat mogelijk te beantwoorden en je problemen zo goed mogelijk op te lossen. Je kan ook bij Sirius terecht met vragen over vakken en hoe je je het beste voorbereidt op tentamens. Wij hebben een samenvattingenbank met samenvattingen en oude tentamens.

Voor meer informatie over de studies van studievereniging Sirius, ga naar het tabblad Onderwijs.

Bij Verdieping kun je denken aan activiteiten zoals een debat, politieke activiteiten, excursies en ons verenigingsblad de Sirius Sights. De meest noemenswaardige verdiepende activiteiten zijn de symposia voor alle studies, een lezing van oud minister-president Dries van Agt over de problemen in het midden-oosten, excursies naar Den Haag, Brussel en andere grote steden binnen Europa. Dit alles wordt vrijwillig door verschillende commissies gerealiseerd.

En last but not least: Gezelligheid! Als student hoor je een hoop lol en gezelligheid te hebben, Sirius organiseert verschillende gezelligheidsactiviteiten. Om je medestudenten beter te leren kennen, of om lekker bij te praten buiten de collegezaal organiseert Sirius maandelijks een borrel in Café San Rémo en heeft Sirius een gedeelde borrelruimte met S.V. Paradoks in the TechMed Centre. Daarnaast organiseren we feesten en reizen we naar het buitenland. Bovendien hebben we jaarlijks als bedankje voor onze actieve leden het ‘Actieve Leden Weekend’.

Concluderend, Sirius heeft veel te bieden aan iedereen die een leuke, gave en leerzame tijd als student in Enschede wil hebben. Voor meer informatie kun je terecht bij het bestuur, zij zijn vaak te vinden in de Siriuskamer in de TechMed Centre (kamer 1300).