Bestuur

bestuursfoto_1.jpg
Building Bridges

Bestuur 17-18

Tom Hofhuis (2015) Commissaris Interne Betrekkingen & Toekomst
Jelle Jonker (2014) Penningmeester & SBZ
Ronald Kremer (2015) Commissaris Externe Betrekkingen & Alumni
Carmen Landstra (2015) Voorzitter & Commissaris Internationalisering
Naut Sybrand Seemann (2015) Commissaris Onderwijs & Vice-Voorzitter
Rosan Verbraak (2016) Secretaris & Commissaris ICT

Sirius wordt geleid door zes full-time bestuurders, die ook een van de studies van Sirius volgen. De zes functies die zij vervullen zijn die van Voorzitter, Secretaris, Penningmeester, Commissaris Interne Betrekkingen, Commissaris Externe Betrekkingen en Commissaris Onderwijszaken.

CARMEN LANDSTRA - VOORZITTER & COMMISSARIS INTERNATIONALISERING

Hallo, ik ben Carmen Landstra en ik ben 21 jaar oud. Ik studeer European Public Administration en zit momenteel in mijn tweede jaar. Voordat ik naar Enschede verhuisde woonde ik in Sneek, een klein, schattig Fries dorpje. Ik heb daar mijn hele leven gewoond met mijn ouders en twee jongere broertjes. Nadat ik mijn diploma heb gehaald ben ik naar Enschede verhuisd, waar ik het echte studentenleven leerde kennen. In mijn eerste jaar woonde ik op de campus in een huis met twaalf huisgenoten. Op dit moment woon ik met mijn twee van mijn beste vriendinnen in een gezellig appartement, Ora Pro Vino, in het noorden van Enschede. Naast mijn studie ben ik lid van de schaatsvereniging ‘Skeuvel’ en ben ik voorzitter geweest van de ‘Connecting Hands Commissie’. Ik ben vanaf het begin van mijn studie een actief lid bij Sirius. Ik ben begonnen in de Career Committee en nu ben ik lid van de TaPCie en de MusiCie. Volgend jaar zal ik de voorzitter zijn van het 44e bestuur der Sirius. Dit betekent dat ik de vereniging zal vertegenwoordigen in menig vergadering. Deze vergaderingen kunnen op de universiteit plaatsvinden, maar ook op andere plekken. Volgend jaar zal ik samen met mijn andere bestuursleden en alle leden van Sirius mijn best ervoor doen om er een succesvol en een leuk jaar van te maken. Ik hoop jullie allemaal snel te zien in de Siriuskamer!


ROSAN VERBRAAK - SECRETARIS & COMMISSARIS ICT

Hey! Ik ben Rosan Verbraak, 19 jaar oud en een eerstejaars student European Public Administration aan de Universiteit Twente. Ik ben geboren en getogen in Eersel, een klein dorpje vlakbij Eindhoven met mijn ouders, mijn jongere broertje, jongere zusje en onze hond. Tegenwoordig woon ik in hartje Enschede met mijn vriend en onze kat. Tijdens de Kick-In leerde ik Sirius kennen, en ben meteen lid geworden van drie commissies. De Sirius Politics Committee (SPoC), de RedaXie en de Sirius Kick-In Committee. Door deze commissies en alle leuke activiteiten wilde ik meer doen en heb toen besloten me voor Sirius in te zetten door een bestuursjaar te gaan doen. Volgend jaar zal ik Secretaris zijn en ik heb er enorm veel zin in, en ik hoop jullie natuurlijk allemaal te leren kennen. Ik weet zeker dat mijn bestuursgenoten en ik een jaar gaan hebben waar we veel van elkaar kunnen leren en veel plezier zullen hebben samen. Dit zullen we natuurlijk niet alleen met zijn zessen hebben, maar ook met alle leden van Sirius. Ik hoop jullie allemaal in de Siriuskamer te zien volgend jaar!


JELLE JONKER - PENNINGMEESTER & SBZ

Hoi! Ik ben Jelle Jonker en ik ben 21 jaar oud. Ik ben een derdejaars bachelorstudent Gezondheidswetenschappen en momenteel ben ik bezig met mijn bacheloropdracht. Ik woon in Enschede, waar ik al mijn hele leven woon. Ik vind het hier fijn omdat het nog steeds als thuis voelt. Drie jaar geleden kwam ik voor het eerst op de campus tijdens de Kick-In. Daarbij kwam ik meteen in contact met Sirius. In mijn eerste jaar ben ik meteen lid geworden van de TaPCie, waar ik na drie jaar nog steeds lid van ben. In het tweede jaar ben ik ook lid geworden van de ExCie GZW and in mijn derde jaar heb ik ook besloten in de LuCie te gaan. Ik vind de vereniging enorm leuk omdat het een makkelijke manier is om nieuwe mensen te leren kennen en om aan leuke activiteiten mee te doen. Volgend jaar zal ik de penningmeester van Sirius zijn, dus ben ik iedere dag te vinden in de Siriuskamer met al mijn bestuursgenoten. Ik weet zeker dat we er een topjaar van gaan maken.


TOM HOFHUIS – COMMISSARIS INTERNE BETREKKINGEN & TOEKOMST

Hey! Ik ben Tom Hofhuis en ben 23 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Enschede en heb hier ook bijna mijn hele leven gewoond. Op dit moment ben ik een tweedejaars student Gezondheidswetenschappen. Voordat ik Gezondheidswetenschappen ben gaan studeren heb ik ook in Groningen gestudeerd. Op de eerste dag van de Kick-In ben ik in contact gekomen met Sirius via mijn doegroep, wat een goede ervaring was vanaf het begin. Vanaf dat moment ben ik altijd actief geweest binnen Sirius, waarbij ik leuke en serieuze commissies doe, waaronder de TaPCie en de SIPA-Werkgroep. In de afgelopen twee jaar ben ik me steeds meer gaan interesseren voor een bestuursjaar, toen ik zag hoeveel plezier de vorige twee besturen hadden. In mijn tijd hier bij Sirius heb ik veel mensen leren kennen, en dat wil ik graag voortzetten in mijn bestuursjaar. Als Commissaris Interne Betrekkingen kijk ik ernaar uit om jullie allemaal te ontmoeten en met jullie om te gaan volgend jaar. Tot ziens in de Siriuskamer!


RONALD KREMER – COMMISSARIS EXTERNE BETREKKINGEN & ALUMNI & VICE-PENNINGMEESTER

Hoi, ik ben Ronald Kremer en kom oorspronkelijk uit het prachtige dorpje Finsterwolde in het noorden van Nederland. Ik studeer Gezondheidswetenschappen sinds 2015-2016 en ben sindsdien ook actief lid bij Sirius. In het eerste jaar van mijn studie ben ik lid geworden van de AXie, TaPCie en de Freshmen, en in het tweede jaar bij de TaPCie. Ik ben minder commissies gaan doen in mijn tweede jaar omdat ik actiever werd bij de TaPCie en omdat ik een deeltijd bestuurslid ben geworden van Stichting Borrelbeheer Zilverling. Daar heb ik mijn best gedaan om de borrelruimtes zo spoedig mogelijk te laten werken.

Na mijn eerste jaar wist ik al dat ik bestuur bij Sirius wilde gaan doen, maar het leek me het beste om het na mijn tweede jaar te doen. En hier ben ik dan, klaar om mijn functie te vervullen als Commissaris Externe Betrekkingen. Ik hoop een fantastisch jaar tegemoet te gaan waar ik mijn ervaring vanuit SBZ, commissies en alles wat ik heb geleerd de afgelopen twee jaar te kunnen gebruiken. P.S. Ik ga mijn best doen om zovaak mogelijk te reageren op ‘Bestuuuurrrrrr, koffie’.


NAUT SEEMANN - COMMISSARIS ONDERWIJS  & VICE-VOORZITTER

Hoi iedereen! Ik ben Naut Seemann en ik ben de Commissaris Onderwijs voor Sirius. Ik ben 22 jaar en ik ben geboren en getogen in Hengelo, Overijssel, wat praktisch naast de universiteit ligt. Mijn hobby’s zijn gamen en meedoen aan praktisch iedere sportactiviteit. Ik ben een tweedejaars Gezondheidswetenschappen student en een actief lid binnen Sirius. Tijdens mijn eerste jaar ben ik lid geworden van de ExCie GZW, de LuCie en de Freshmen. Dit jaar ben ik lid geweest van de LuCie en de TaPCie, en daarbij ben ik ook adviseur van de Freshmen. Ik heb veel vrienden gemaakt door het commissiewerk en ik raad het dan ook aan iedereen aan om lid te worden van een commissie. Het maakt je studentenleven wat meer dynamisch. Volgend jaar zal ik Commissaris Onderwijs zijn, dus als je over iets studie-gerelateerd wil praten kun je altijd naar me toe komen in de Siriuskamer en ik zal mijn best doen om je te helpen. Ik kijk er enorm naar uit om volgend jaar deel uit te maken van het 44e bestuur en ik hoop jullie allemaal in de Siriuskamer te zien!

Onze sponsoren