Commissies

Alle activiteiten van Sirius worden georganiseerd door vrijwilligers. Naast de fulltime bestuursleden heeft Sirius verschillende commissies waar actieve leden in deelnemen. Deze commissies organiseren excursies, lezingen, borrels, feesten en nog veel meer voor de leden van Sirius. Hieronder wordt kort uitgelegd wat alle commissies inhouden. Lijkt het je leuk om lid te worden van een van deze commissies? Vul dan het formulier in via deze link of stuur een mail naar intern@siriusenschede.nl

AXie

De AXie staat voor Activiteiten Commissie. Deze commissie is vrij om een aantal activiteiten te regelen voor het jaar. Dit kunnen kleine activiteiten zijn, zoals een keertje naar de film gaan, of grotere activiteiten, zoals een beerpongtoernooi of een dagje naar een pretpark. Er is binnen deze commissie alle ruimte om na te denken over leuke activiteiten, die neergezet kunnen worden. De AXie heeft bijvoorbeeld de 'Escape the Campus', een sporttoernooi, boerengolf en een kerstdiner georganiseerd. Ook organiseert de AXie de Batavierenrace.

Big Trip Commissie

De Big Trip Commissie organiseert de jaarlijkse grote reis naar het buitenland. Afgelopen jaren gingen de reizen naar Warschau (Polen), Bratislava (Slowakije) en Praag (Tsjechië). Lijkt je het leuk om een epische locatie te vinden en zowel formele als informele activiteiten te regelen? Vind jij het leuk om reizen te organiseren? Dan is deze commissie perfect voor jou!

Career Commissie

Lijkt het je leuk om actief bezig te zijn met jouw carrièremogelijkheden? Word dan lid van de Carrière Commissie van Sirius! De commissie focust zich met name op activiteiten die studenten kunnen helpen om een makkelijkere overstap te maken tussen de universiteit en de arbeidsmarkt. Voorbeelden hiervan zijn CV-checks, LinkedIn workshops en verscheidende lunchlezingen gegeven door bedrijven. Daarnaast houdt de commissie zich bezig met de persoonlijke ontwikkeling van de student, bijvoorbeeld door het organiseren van workshops timemanagement. De Career Commitssie organiseert natuurlijk ook de carrièredagen.

EdiCie

De EdiCie is de redactionele commissie van Sirius. De commissie is verantwoordelijk voor het samenstellen van de Sirius Sights (SiSi), het tijdschrift van de vereniging. De leden van de commissie bedenken een thema, interviewen mensen en schrijven de artikelen. Elk jaar brengt de EdiCie een SiSi uit. Zowel leden als externen schrijven iets voor in de SiSi.

ExCie GZW

De Excursiecommissie GZW organiseert verschillende interessante excursies voor de studenten van Gezondheidswetenschappen. Dit zijn lokale excursies naar bijvoorbeeld het MST of Menzis. Daarnaast wordt er ook binnenlandse meerdaagse excursie georganiseerd. Afgelopen jaar vond deze plaats in Groningen.

ExCie MS&T

De Excursiecommissie MS&T organiseert verschillende interessante excursies voor de studenten Bestuurskunde, European Studies en Management, Society & Technology. Deze activiteiten variëren van een bezoek aan een overheidsinstantie of een meerdaagse excursie naar het buitenland. De commissie bepaalt, in overleg met het bestuur, waar de excursies naar toe gaan. Voorbeelden van lokale excursies zijn naar een rechtbank, een gemeentehuis of de Tweede Kamer.De ExCie MS&T regelt de reis naar Brussel/Straatsburg om onder andere het Europees Parlement te bezoeken.

Freshmen Commissie

De Freshmen commissie is een commissie voor eerstejaarsleden die actief willen zijn binnen Sirius. De Freshmen organiseert onder andere de ouderdag voor Sirius. Daarnaast organiseren zij nog een aantal andere kleine activiteiten, zoals een pubquiz of een bierpongtoernooi.

GalaXie

De GalaXie is de Gala Commissie. Zij organiseren het jaarlijkse gala van Sirius.

KasCo

De KasCo is een commissie van de Algemene Ledenvergadering. Het controleert de boekhouding van Sirius. 

MultiCulCie

De MultiCulCie is de multiculturele commissie van Sirius. De commissie heeft als doel Nederlandse en internationale studenten op een leuke manier bij elkaar te brengen. Voorbeelden van activiteiten zijn een internationale lunch, spelletjes uit verschillende culturen en een pubquiz met kennisvragen over verschillende culturen. Lijkt jou het leuk om dit soort activiteiten te organiseren? Aarzel dan niet om de MultiCulCie te versterken!

PoCo

De PoCo staat voor Poster Commissie. Deze commissie is verantwoordelijk voor het ontwerpen van posters en ander promotiemateriaal voor activiteiten, welke georganiseerd worden vanuit Sirius. Deze commissie is dus de ideale gelegenheid om je creativiteit de vrije loop te laten. Deze commissie is zowel voor leden, die al ervaring hebben met Photoshop, of die juist willen leren hoe je met Photoshop werkt.

PrivaCie

De PrivaCie is een commissie dat zich bezighoudt met de het archief en de privacyregels. De commissie is bezig met het archief netjes op orde te maken, zodat het archief verhuisd kan worden. Daarnaast zoekt de Privacy Commissie uit hoe de privacyregels werken en geeft het advies aan het bestuur over deze zaken. Vind jij het leuk om je hiermee bezig te houden? Kom dan in de PrivaCie!

RelaCie

De Relatie Commissie is verantwoordelijk voor samenwerkingen opzetten met bedrijven. Als commissielid ben je in contact met allerlei bedrijven via mail en telefoon, maar heb je fysiek contact met bedrijven. Het doel van de commissie is samenwerkingen op te zetten die interessant zijn voor de studies die Sirius vertegenwoordigt en onze leden carrièreperspectieven te bieden.

RvA

De RvA (Raad van Advies) is een commissie van de Algemene Ledenvergadering. Deze commissie geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur. 

SKI

De SKI is de Sirius Kick-In Commissie. De SKI, een halfjaarlijks commissie, organiseert een deel van de allereerste dag van de Kick-In en de introductie kamp. Tijdens kamp worden leuke activiteiten georganiseerd om de nieuwe studenten te helpen elkaar te leren kennen.

SPoC

De SPoC is een politieke commissie. Het doel van de commissie is om activiteiten te organiseren met een politiek thema. In afgelopen jaren heeft de commissie lunch lezingen van politieke journalisten, Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt en zelfs Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders. Houd de website in de gaten voor aankomende activiteiten.

SnowCie

De Snowcie is verantwoordelijk voor het organiseren van een skireis. Als commissie bepaal je zelf waar de reis naar toe gaat. Komend collegejaar staat er weer een wintersportvakantie met Sirius gepland met een nog onbekende bestemming.

Strategisch Plan Werkgroep

Het Strategisch Plan Werkgroep is een werkgroep van Sirius dat het strategisch plan van Sirius voor de komende vijf jaar schrijft. Deze commissie bestaat uit twee bestuursleden, één KasCo-lid, één lid van de RvA en drie overige leden.

Symposium

De symposiumcommissie organiseert, zoals de naam al aangeeft, het jaarlijkse Sirius Symposium. Het symposium is een dag die bestaat uit lezingen en workshops die betrekking hebben op een bepaald onderwerp. Als commissie bepaal je zelf het onderwerp, regel je zelf de sprekers en workshops en promoot je het symposium zodat het een dag wordt die de vereniging UT breed op de kaart zet. De commissie start in het begin van het collegejaar en eindigt rond maart, wanneer het symposium plaatsvindt. 

TaPCie

De TaPCie is de Tap and Party Commissie van Sirius. Deze commissie verzorgt de maandelijkse borrels van Sirius in de San Remo en de borrels in de TechnoBar. Daarnaast is het een hele gezellige commissie die ervoor zorgt dat de borrels en feestjes van Sirius in goed verlopen. Denk hierbij aan het halen van versieringen en bardiensten draaien op de borrels zelf.