Commissies

Alle activiteiten van Sirius worden georganiseerd door vrijwilligers. Naast de fulltime bestuursleden heeft Sirius verschillende commissies waar actieve leden in deelnemen. Deze commissies organiseren excursies, lezingen, borrels, feesten en nog veel meer voor de leden van Sirius. Hieronder wordt kort uitgelegd wat alle commissies inhouden. Lijkt het je leuk om lid te worden van een van deze commissies? Vul dan het formulier in via deze link of stuur een mail naar intern@siriusenschede.nl

AlmanaCie

Elke 5 jaar wordt de AlmanaCie tot leven geroepen met de eervolle taak om de afgelopen 5 jaar samen te vatten in een boek. De commissie verzameld zoveel mogelijk memorabele verhalen, fenomenale anekdotes en uiteraard de foto’s waar je zowel spijt als goed herinneringen aan hebt. De afgelopen 5 jaar wordt vereeuwigt in een boek zodat alle leden dit jaren later kunnen teruglezen en aan mogelijke kinderen kunnen laten zien. Hiermee kan je ze met gemak overtuigen dat de studententijd de beste tijd van het leven is. 
Als je zelf iets wil bijdragen, voel je vrij om dit formulier in te vullen of een mail te sturen naar ons: AlmanaCie@Sirusenschede.nl 

AXie

De AXie staat voor Activiteiten Commissie. Deze commissie is vrij om een aantal activiteiten te organiseren gedurende het jaar. Dit kunnen kleine activiteiten zijn, zoals een keertje naar de film gaan of een spel organiseren, of grotere activiteiten, zoals een beerpongtoernooi of een dagje naar een pretpark. Er is binnen deze commissie alle ruimte om na te denken over leuke activiteiten, die neergezet kunnen worden. De AXie heeft bijvoorbeeld de 'Escape the Campus', een sporttoernooi, boerengolf en een crazy 88 georganiseerd. Ook organiseert de AXie de Batavierenrace en de Dies, de verjaardag van Sirius. Tijdens de corona periode was de AXie onder andere de organisator van de Bob Ross Workshop!

Big Trip Commissie

De Big Trip Commissie organiseert de jaarlijkse grote reis naar het buitenland. Afgelopen jaren gingen de reizen naar Warschau (Polen), Bratislava (Slowakije) en Praag (Tsjechië). Huidig en vorig collegjaar is de reis naar Krakau (Polen) georganiseerd, echter kon deze helaas geen doorgang vinden in verband met de corona maatregelen. Lijkt je het leuk om een epische locatie te vinden en zowel formele als informele activiteiten te regelen? Of vind jij het leuk om reizen te organiseren? Dan is deze commissie perfect voor jou!

Career Commissie

Lijkt het je leuk om actief bezig te zijn met jouw carrièremogelijkheden? Word dan lid van de Carrière Commissie van Sirius! Deze commissie focust zich met name op activiteiten die studenten kunnen helpen om een makkelijkere overstap te maken tussen de universiteit en de arbeidsmarkt. Voorbeelden hiervan zijn CV-checks, LinkedIn workshops en verscheidende lunchlezingen gegeven door bedrijven. Daarnaast houdt de commissie zich bezig met de persoonlijke ontwikkeling van de student, bijvoorbeeld door het organiseren van workshops timemanagement. De Career Commitssie organiseert natuurlijk ook de carrièredagen.

ExCie GZW

De Excursiecommissie GZW organiseert verschillende interessante excursies voor de studenten van Gezondheidswetenschappen. Dit zijn lokale excursies naar bijvoorbeeld het MST of Menzis. Daarnaast wordt er ook binnenlandse meerdaagse excursie georganiseerd, waarbij er meerdere bedrijven of instellingen worden bezocht verdeeld over twee dagen. Twee jaar geleden ging de binnenlandse excursie naar Groningen, het jaar daarvoor naar Den Haag. Bij deze commissie leer je om op een formele manier contact te hebben met je toekomstige werkveld en om excursies te organiseren! 

ExCie MS&T

De Excursiecommissie MS&T organiseert verschillende interessante excursies voor de studenten Management, Society & Technology, Public Governance across Borders en de bijbehorende Masters. Deze activiteiten variëren van een bezoek aan een overheidsinstantie of een meerdaagse excursie naar het buitenland. De commissie bepaalt, in overleg met het bestuur, waar de excursies naar toe gaan. Voorbeelden van lokale excursies zijn naar een rechtbank, een gemeentehuis of de Tweede Kamer. De ExCie MS&T regelt de reis naar Brussel/Straatsburg om onder andere het Europees Parlement te bezoeken.

Freshmen Commissie

De Freshmen commissie is een commissie voor eerstejaarsleden die actief willen zijn binnen Sirius. De Freshmen organiseert onder andere de ouderdag voor Sirius. Daarnaast organiseren zij nog een aantal andere kleine activiteiten, zoals een pubquiz of een bierpongtoernooi. Binnen deze commissie leer je andere eerstejaars studenten kennen. Je organiseert activiteiten voor alleen eerstejaars, maar ook voor de hele vereniging! Deze commissie is heel vrij in de activiteiten die ze willen organiseren. Ben jij een creatieve eerstejaars student en wil jij je inzetten voor de vereniging? Kom dan bij deze commissie!

GalaXie

De GalaXie is de Gala Commissie. Zij organiseren dit jaar een gala diner voor alle leden van Sirius. Ook gaan ze naar de mogelijkheden kijken om aan het einde van het jaar een gala te organiseren op een externe locatie. Wil jij het jaarlijkse Gala van Sirius organiseren? Kom dan bij deze commissie! 

KasCo

De KasCo is een commissie van de Algemene Ledenvergadering. Deze commissie controleert de boekhouding van Sirius. 

LuCo

In 2022 viert Sirius haar lustrum, en deze commissie zal het lustrum organiseren! De invulling van het Lustrum is geheel aan de commissie, en hierover horen jullie snel meer. Zou jij het gaaf vinden om een lustrum te organiseren? Kom dan bij deze commissie!

MasterCie

De MasterCie is een commissie die volledig bestaat uit (pre-)master studenten. Deze commissie organiseert evenementen die interessant zijn voor (pre-)master studenten. Dit kan gaan om studie gerelateerde evenementen, zoals lezingen en workshops, maar natuurlijk ook gezellige en relaxende activiteiten om het netwerk van de masterstudent te vergroten, zoals borrels en diners. De MasterCie is dit jaar begonnen met het opzetten van een serie podcasts over het schrijven van je Master Thesis!

MultiCulCie

De MultiCulCie is de multiculturele commissie van Sirius. Sirius heeft veel internationale leden. De commissie heeft als doel Nederlandse en internationale studenten op een leuke manier bij elkaar te brengen. Voorbeelden van activiteiten zijn een internationale lunch, spelletjes uit verschillende culturen en een pubquiz met kennisvragen over verschillende culturen. DIt jaar organiseert de MultiCulCie ook het kerstdiner, waarbij er gekozen wordt voor een multicultureel thema. Lijkt jou het leuk om dit soort activiteiten te organiseren? Aarzel dan niet om de MultiCulCie te versterken!

PoCo

De PoCo staat voor Poster Commissie. Deze commissie is verantwoordelijk voor het ontwerpen van posters en ander promotiemateriaal voor activiteiten, welke georganiseerd worden vanuit Sirius. Deze commissie is dus de ideale gelegenheid om je creativiteit de vrije loop te laten. Deze commissie is zowel voor leden, die al ervaring hebben met Photoshop, of die juist willen leren hoe je met Photoshop werkt.

PrivaCie

De PrivaCie is een commissie die zich bezighoudt met de het archief en de privacyregels. De commissie is bezig met het archief in de Spiegel netjes op orde te maken, zodat het archief verhuisd kan worden. Daarnaast zoekt de Privacy Commissie uit hoe de privacyregels werken en geeft het advies aan het bestuur over deze zaken. Vind jij het leuk om je hiermee bezig te houden? Kom dan in de PrivaCie!

RelaCie

De Relatie Commissie is verantwoordelijk voor samenwerkingen opzetten met bedrijven. Als commissielid ben je in contact met allerlei bedrijven via mail en telefoon, maar heb je fysiek contact met bedrijven. Het doel van de commissie is samenwerkingen op te zetten die interessant zijn voor de studies die Sirius vertegenwoordigt en onze leden carrièreperspectieven te bieden.

RvA

De RvA (Raad van Advies) is een commissie van de Algemene Ledenvergadering. Deze commissie geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur. 

SiSo

De SiSo (Sirius Socials Commissie) is de commissie die zich bezig houdt met de Instagram van Sirius. De posts en stories die op @siriusenschede verschijnen zijn de verantwoordelijkheid van deze commissie. Als commissielid zorg je ervoor dat alle leden van Sirius op de hoogte blijven van de aankomende activiteiten, laat je ze zien waar het binnen Sirius om draait en creëer je de mooiste Instagram feed! 

SKI

De SKI is de Sirius Kick-In Commissie. De SKI, een halfjaarlijks commissie, organiseert een deel van de allereerste dag van de Kick-In en het introductie kamp. Tijdens kamp worden leuke activiteiten georganiseerd om de nieuwe studenten elkaar en de studie te leren kennen.

SPoC

De SPoC is een politieke commissie. Het doel van de commissie is om activiteiten te organiseren met een politiek thema. In afgelopen jaren heeft de commissie lunch lezingen van politieke journalisten, Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt en zelfs Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders. Dit jaar zal er ook aandacht worden besteed an de (Amerikaanse) verkiezingen. Als politiek jouw ding is, is deze commissie echt wat voor jou!

SnowCie

De Snowcie is verantwoordelijk voor het organiseren van een skireis. Als commissie bepaal je zelf waar de reis naar toe gaat. Komend collegejaar staat er weer een wintersportvakantie met Sirius gepland met een nog onbekende bestemming. 

Symposium

De symposiumcommissie organiseert, zoals de naam al aangeeft, het jaarlijkse Sirius Symposium. Het symposium is een dag die bestaat uit lezingen en workshops die betrekking hebben op een bepaald onderwerp. Als commissie bepaal je zelf het onderwerp, regel je zelf de sprekers en workshops en promoot je het symposium zodat het een dag wordt die de vereniging UT breed op de kaart zet. De commissie start in het begin van het collegejaar en eindigt rond maart, wanneer het symposium plaatsvindt. 

TaPCie

De TaPCie is de Tap and Party Commissie van Sirius. Deze commissie verzorgt de maandelijkse borrels van Sirius, die normaal gesproken in de Technobar en in San Remo plaatsvinden. Dit jaar zal de commissie op zoek gaan naar een nieuwe manier om de maandelijkse borrels te houden. Daarnaast is het een hele gezellige commissie die ervoor zorgt dat de borrels en feestjes van Sirius in goed verlopen. 

Onze sponsoren