Career Day

About this event

Category
Professional
Organizer
BusinessCie
Date and time
Oct 5, 2022 13:00 - 18:30
Location
U Parkhotel

Do you want to know which different career paths you have after your study? Or do you want to get in contact with recruiters who are interested in students with your study background? Mark the Career Days in your agenda! On the 5th of Oktober companies will give workshops to let you experience what working at their company is like. At the end of the day, you can talk to recruiters of these companies during a network drink!

Read below which companies are visiting and subscribe!

 

Gemeente Enschede (Round 1) 🇳🇱

WERKEN VOOR ONZE ORGANISATIE

Onze ambitie

Werken bij gemeente Enschede, betekent werken aan ambities. We zijn creatieve aanpakkers die denken in mogelijkheden. Met een onvermoeibaar geloof in vooruitgang bouwen wij aan een aantrekkelijk en toekomstbestendig Enschede. Een Enschede waarin talent ontluikt en verbonden blijft aan de stad. Een stad waar banen bereikbaar zijn. En waarin iedereen mag meedoen en zich prettig voelt. Een stad waar we het groen omarmen en we de ruimte hebben. Een stad waar innovaties voor een klimaatbestendige stad naadloos zijn verweven met de openbare ruimte. We handelen nú voor het succes van overmorgen.

Hoe het is om voor onze gemeente te werken

Gemeente Enschede is een vooruitstrevende werkgever. Vertrouwen en vrijheid zijn belangrijke fundamenten onder ons werkgeverschap. Daarmee heb jij als medewerker de ruimte om het beste te doen voor onze stad en haar inwoners.

We zijn trots. Op onze stad en op Twente. Onze stad is gebouwd op stoom en strijd. We zijn aanpakkers en zetten altijd dat stapje extra. De ondernemende no-nonsense houding en veerkracht die hiervoor nodig zijn, voel je hier elke dag. Dat maakt dat we in Enschede dingen voor elkaar krijgen.

Wij zijn er mét iedereen vóór iedereen. Bij ons kun je jezelf zijn. Want in jouw eigenheid kun jij het beste doen voor de stad. Dat wat we bereiken komt door jou. Door dat stapje extra. We zijn creatieve aanpakkers. We geloven in het talent van onze professionals.

We zijn een grote werkgever met veel takken van sport. Bij ons vind je altijd weer je uitdaging en daar helpen we je graag bij. Voor ons is het vanzelfsprekend dat jij je blijft ontwikkelen, dat wij je daarin ondersteunen en dat je ruimte hebt om werk en privé in goede balans te brengen.

 

HHM (Round 1) 🇳🇱

“Bij bureau HHM krijg ik de kans om door heel Nederland voor verschillende opdrachtgevers te werken aan verschillende thema’s op het gebied van zorg, ondersteuning en welzijn. Vanuit ons kantoor in Enschede én op locatie bij onze opdrachtgevers maken we landelijk het verschil. Zo doen we grote onderzoeken voor het ministerie van VWS, werken voor gemeenten en helpen zorgaanbieders bij bijvoorbeeld verandertrajecten en implementatievraagstukken. Altijd samen. Net afgestudeerd had ik de indruk dat veel advieswerk solistisch is. Bij HHM is dat niet zo. We werken altijd in duo’s of een projectteam.”

Ellen Geuzebroek – adviseur bureau HHM, voormalig student Gezondheidswetenschappen (BSc.) & Public Administration (MSc.)

Bureau HHM is een toonaangevend advies- en onderzoeksbureau, ontstaan in 1979 als één van de eerste spin-off bedrijven van de University of Twente. Wij denken dat de zorg voor kwetsbare mensen beter georganiseerd kan worden. Dit doen we door het uitvoeren van onderzoek, het ontwikkelen van innovatieve oplossingen en door samen de oplossing te implementeren.

 

DisGover (Round 2) 🇳🇱

Workshop ‘Middels de Insights Discovery methodiek aan de slag met creatief brainstormen'

Wil jij meer te weten komen over je drijfveren en tegelijkertijd leren hoe je in korte tijd en op een leuke manier tot concrete en innovatieve oplossingen kan komen? Heb jij de ambitie om te werken bij de overheid of binnen de zorg en vind je het belangrijk om jezelf ook na je studie te blijven ontwikkelen? Geef je dan nu op voor de workshop van (We Care to) DisGover! 

(We Care to) DisGover is een traineebureau dat werkt met ambitieuze jonge mensen die willen bouwen aan een betere, innovatieve en klantvriendelijke overheid en zorgsector. Aan de hand van de een vleugje Insights Discovery leer je meer over je drijfveren en leer je deze direct toe te passen op diverse creatieve brainstormtechnieken. Dit doen we door ‘learning by doing’ door tijdens de workshop aan de slag te gaan met een concreet vraagstuk dat speelt binnen de overheid en zorg. 

 

Strict (Round 2) 🇬🇧

Anouk Velders: How do you deal with different personalities in the workplace?

Everyone is unique and we can choose how we deal with the behavior of others. When you start working in consultancy, you will have to learn to work with a lot of different personalities. This necessary to be able to bring your projects to a successful conclusion. These differences can also be clearly seen within different types of organizations and areas of work. For example, accountants will often prefer a much more planned approach, while managers often prefer targeted and direct approach. What approach would you take?

Everyone has a conscious or unconscious preference for a certain type of behavior (also called a personality style). How do you ensure that you can recognize this and respond to it (with yourself, but also with others)? In this guest lecture, Anouk will tell you more about the different personality styles, how to recognize them and how to deal with them effectively.

Anouk Velders – Strict Young Professionals
After her training facility management and the master communication and influencing at the RU, Anouk started working as a junior project manager and consultant at Strict Young Professionals. She works through Strict YP at various organizations, in various positions. She currently fulfills the position of service delivery manager at Vattenfall. https://www.strictyoungprofessionals.nl/

 

Hieroo (Round 3) 🇳🇱

“Wij zijn Hieroo. Onze Jonge Consultants doen consultancy-opdrachten in alle sectoren in Nederland en met name gericht op de Twentse regio. Energiek, enthousiast en met een vernieuwende blik zetten wij ons in om verjonging, versterking en verbetering van organisaties te realiseren. Zo werken wij vandaag aan een betere stad van morgen. ​

Als Jonge Consultant kies ik bewust voor het maken van maatschappelijke impact in Twente. Met het Hieroo team werken we aan sociale impact, onder andere met een community challenge. Daarnaast ben ik onderdeel van de Talent Circle van Hieroo, die bestaat uit Young Professionals uit de stad. Hiervoor organiseer ik een MeetUp rondom een actueel thema. Zo vergroot ik mijn netwerk en bevorderen we kennisdeling en verbinding tussen Young Professionals in de stad.​

Ten slotte werk ik aan mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling door het volgen van een opleidingstraject van Sioo Interuniversitair centrum voor organisatie- en veranderkunde. Hierbij ga ik aan de slag met thema's als: 

✓ Contact naar contract
✓ Persoonlijk leiderschap
✓ Projectmatig werken
✓ Beeldvormen
✓ Data science
✓ Veranderkunde
✓ Lean, Scrum en Agile 
✓ Interveniëren
✓ Lastige gesprekken
✓ Theory-U

Regio Twente bestaat uit veertien Overijsselse gemeenten met in totaal ongeveer 620.000 inwoners. De regio staat van oudsher bekend om zijn innovatieve en ondernemende karakter maar ook om de no-nonsense mentaliteit en noaberschap. De ontwikkelingen in Twente bieden veel mogelijkheden zoals de groei in werkgelegenheid en startups. Hieroo speelt in op de toenemende behoefte naar talenten in Twente en streeft met zijn Jonge Consultants naar kennisbehoud in de regio. De Jonge Consultants van Hieroo denken samen met partners en opdrachtgevers in de regio na over de maatschappelijke agenda van de regio en dragen bij aan een beter Twente van morgen.

 

PNO (Round 3) 🇬🇧

More information will be available later

 

Participants

Please login to view all participants

Our sponsors